2017 01.01.2017  -  31.12.3000
Vejledning

Velkommen til Ordrupdal Rideklub – tilmelding til rideskolehold

Vi elsker vores heste på OD og har et program til at passe godt på dem. Når du rider hos os, er du en del at dette program. Derfor er der en række ting, du skal vide som elev.

Før ridetimen

Du ankommer  en halv time før undervisningens start, er afslappet og har lyst til at være sammen med dagens hest. Du møder hesten på fold eller boks, lægger grime på og trækker den på gårdspladsen, hvor du binder. Hesten spotter hurtigt dit humør, din interesse for den, herunder hvis du er bange for den.

Du snakker med hesten, mens du strigler og renser hove – hvilket er obligatorisk før ridning. Du lægger sadel og hovedtøj på. Har hesten lagt en pære eller griset på striglepladsen, lægger du pærerne i trillebøren på gårdspladsen og fejer efter dig.

Når din hest er korrekt opsadlet, trækker du den til ridehus, ridebane eller afventer undervisers OK 

Underviser vil sammen med dig kontrollere at sadel, trense og gjord er korrekt påsat og efterspændt, før ridningen påbegyndes.

Heste er levende væsener og kan ligesom os have gode dage, og ind imellem mindre gode dage. Når du rider på et af vores hold, kan hestens eller måske rytterens dagsform godt påvirke resten af holdet, så ambitionsniveauet for dagens ridning må tilpasses. Dette er alene underviserens beslutning at tilpasse niveauet.   

Efter ridetimen

Når rideundervisningen er slut, skal du regne med at bruge cirka en halv time på at sadle af og sørge for din hest. Du skal huske at strigle og rense hove igen og aflevere hesten på fold eller boks.

Hvis din hest er svedig, skal den gerne have mulighed for at rulle sig i ridehuset eller på ridebanen. Spørg din underviser, hvor den kan rulle sig. 

Du må gerne give hesten et æble i mindre bidder eller en gulerod efter ridning, men ikke undervejs i ridningen. 

Før du hænger sadel og hovedtøj på plads, skal biddet vaskes ved vandposten på gårdspladsen. Er sadelunderlaget vådt, skal det hænges til tørre på de øverste knager i saddelrummet.

Grime og træktov skal hænges på plads efter brug og strigler renses for hår. Det er tilladt at bruge egne strigler, hvis du kun bruger dem til ODs heste.

Grib en kost, hvis du ser, at gårdspladsen eller staldgangen trænger. Det er vores fælles ansvar at holde rideskolen ren og pæn.

Sig farvel til dine holdkammerater og tak for i dag til din underviser, inden du går, så hun eller han  ved, at du forlader området.

Er der noget, du er i tvivl om, eller hvis du har spørgsmål til undervisningen eller rideskolen skal du endelig bare spørge din underviser. Det er vigtigt for os, at du er tryg og glad for at gå til ridning på Ordrupdal, og at du føler, du lærer noget på vores hold uanset din rideerfaring.

Sådan bliver du medlem

Alle med daglig gang på Ordrupdal skal være medlem af klubben. Derfor skal du først betale medlemskontingent, før du kan tilmelde dig et hold. Start med at oprette en medlemsprofil i feltet nederst i venstre hjørne, log derefter på din profil og tilmeld/betal for dit medlemskontingent og ridehold.

Når du har betalt for dit hold første gang, vil de efterfølgende træk automatisk blive foretaget hver måned på de indtastede kontooplysninger. Husk at ændre kontooplysninger, hvis du får nyt betalingskort.

Hvis du får plads på et hold:

For at ride på Ordrupdal skal du har sikkerhedshensyn anvende:

1. Ridehjelm. Du kan låne ridehjelm hos os første gang, du rider, men vi anbefaler at du køber din egen, så den passer godt.
2. Støvler med hæl, så din fod ikke ryger igennem stigbøjlerne,
3. Sikkerhedsvest anbefales. Det er et krav hvis du skal springe.

Bemærk

Alle kan lære at ride islandsk hest, men af hensyn til hestene må du ikke veje over 80 kg.  

Når man starter på et ridehold på Ordrupdal, har både du og vi en måneds prøvetid, hvor du skal finde ud af, om du ønsker at fortsætte på holdet, og samtidig vil din underviser vurdere, om niveauet på holdet passer til dig. I sjældne tilfælde kan underviseren vurdere, at du ikke kan fortsætte efter prøveperioden. Hvis dette skulle ske, vil du få en udførlig begrundelse og skal kun betale for den første måned.

Vi glæder os til at møde dig!

De bedste hilsner
Ordrupdal Rideklub



Medlemskontingent (Ms)

For at ride på Pyttur - Ordrupdal Rideklub, skal du være medlem af klubben.
Medlemskontingentet betales ved indmeldelse og løbende 2 gange årligt.

Afmelding af medlemskontingent skal ske med 1 måneds varsel.

Tilmeld/Læs mere - (2)

Venteliste (VENT)

Ventelister til ridehold på rideskolens islandske heste. 

Tilmeld/Læs mere - (3)

Part på privathest (PM)

Medlem med part på privathest.

Tilmeld/Læs mere - (1)

Trækhold (Th)
Til nybegynderen. Dette hold er skræddersyet til nybegyndere fra 7-års alderen.
 
Undervisningen giver grundlæggende kendskab til hesten, omgangen og ridning fra bunden. Der trænes balance og andre færdigheder som kræves for a styre en hest - så eleven bliver tryg ved både hesten og dens bevægelser og får mod på mere. Herudover får eleverne kendskab til omgang med rideskolehestene og rutinerne på rideskolen.
 
Målet med trækholdet er, at eleverne lærer at kunne magte og styre hestene uden en trækkers hjælp.
 
Forudsætning: Der stilles med en voksen til at hjælpe med at trække hesten til undervisningen, samt til hjælp ved opsadling 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Tølt 1 (T1)
Til den lettere øvede rytter (7 år +). Tölt 1 er det første ridehold efter trækholdet.
 
På tölt 1 er undervisningen tilpasset, så rytteren får kendskab og kan udføre de forskellige dressurøvelser (for eksempel foretage en cirkelvolte) samt korrekt opstilling (hvordan der siddes korrekt på en hest) Eleven lærer at ride hesten i skridt, trav og galop - ved at give hesten de rigtige signaler. 
 
Forudsætning: Rytteren kan selv styre heste og sadle op (gerne med hjælp) 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Tølt 2 (T2)
Til den øvede rytter (11 år +)
 
På dette hold er undervisningen tilpasset, så rytteren udvikler sin evne til at give hesten de korrekte signaler. Det betyder, at der arbejdes videre med rytterens sæde og indvirkning. Der skal arbejdes med letridning og rigtig diagonal, samt anspring til galop. Rytterne på tölt 2 stifter desuden kendskab til den islandske hests forskellige gangarter (Skridt, trav og tølt) Derudover arbejdes der med rytterens evne til at skelne mellem de forskellige gangarter. 
 
Forudsætninger: Rytteren kan selv styre hesten, klargøre denne og selv stige op på hesten og ordne stigbøjler.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Tølt 3 (T3)
Til den rutinerede og øvede rytter som gerne vil beherske de fire af de fem gangarter på en islandsk hest. 
 
På tölt 3 har undervisningen fokus på den islandske hests gangarter. Der undervises i de forskellige gangarter, herunder hestens form, takt og bevægelse samt sammenspillet mellem hest og rytter.
 
Forudsætning: Eleven skal kunne ride en islandsk stævneklasse kaldet 4.5, hvor man skal kunne vise hesten i de 4 forskellige gangarter skridt, trav, tölt og galop. 
 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksenhold begynder/letøvet (Vb)
Til den voksne nybegynder som ønsker at lære at ride, eller som trænger til en genopfriskning.
 
Undervisningen giver grundlæggende kendskab til hesten, omgangen (strigle og klargøring) og ridning fra bunden. Der trænes balance og andre færdigheder, som kræves for at kunne styre en hest - så eleven bliver tryg ved både hesten og dens bevægelser og får mod på mere. Derudover lærer rytteren at kunne ride hesten i skridt, trav og galop samt lærer forskellige dressurøvelser. Herudover får eleverne kendskab til omgang med rideskolehestene og rutinerne på rideskolen.
Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksenhold letøvet/øvet (Vl)
Til den letøvet/øvet rytter 
 
På dette hold arbejdes med at ride og forstå de forskellige typer af islandske heste. Der arbejdes med korrekt opstilling og brug af hjælpere, der arbejdes med øvelser der løsgør og styrker hesten samt gangartstræning.
 
 
Forudsætninger: Rytteren kender til brug af hjælpere og kan selv klargøre hesten - herunder strigle, rense hove, sadle op, stige op og ordne bøjler.

Alder 16+

Vægt max 80 Kg.  

Udstyr: Godkendt ridehjelm og støvler med hæl er et krav, sikkerhedsvest anbefales

 

Tilmeld/Læs mere - (0)

Voksenhold øvet (Vø)
Til den rutinerede og øvede rytter som gerne vil beherske de 4 af gangarterne på en islandsk hest.
 
På dette hold har undervisningen fokus på den islandske hests gangarter. Der undervises i de forskellige gangarter, herunder hestens form, takt og bevægelser samt sammenspillet mellem hest og rytter.
 
Forudsætning: Eleven skal kunne ride en islandsk stævneklasse kaldet 4.5, hvor man skal kunne vise hesten i 4 forskellige gangarter (skridt, trav, tölt og galop) 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Skovhold børn (Sb)
På dette hold rides nogle dejlige ture i Dyrehaven. Fra hesteryg opleves vores årstider med hver sin flotte udstråling. Vi oplever dådyrene, vi rider gennem magasindammen, springer over træstammer, vi oplever dyrehaven på mange fantastiske måder sammen med vores heste.
 
Derudover lærer rytteren at begå sig som rytter i skoven og trafikken.
 
Forudsætninger: Rytteren skal gå på et banehold svarende til tölt 2, beherske en samlet galop og bære sikkerhedsvest. Min alder 11 år.
 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Skovhold letøvet (SL)
Skovhold for letøvede i alderen 16+
Vægt max 80 Kg.
Tempo alle gangarter i roligt tempo. Det er ikke hver gang der galoperes. 
 
Tilmeld/Læs mere - (0)

Skovhold Øvet (SØ)
Skovhold for øvede ryttere i alderen 16+
Vægt max 80 Kg.
Her rides kontrolleret og i alle tempi.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Part Rideskoleheste (PR)

PART PÅ EN RIDESKOLEHEST - TILMELDELSE SKAL VÆRE EFTER AFTALE MED DAGLIG LEDER

Tilmeld/Læs mere - (1)

Opstaldning (Opst)
Tilmeld/Læs mere - (4)

Ekstern undervisning (Eu)
Undervisning med underviser udefra.
Denne undervisning er til ryttere med egen hest.

Denne undervisning er kontinuerlig og der betales fast hver måned. 

Andre undervisningstilbud og 1-gangs events kan ses under "EVENT". 

 
Tilmeld/Læs mere - (3)